Wat is MKB Bouw?

MKB Bouw is een ondernemersorganisatie voor MKB ondernemers in de bouwnijverheid. De vereniging maakt zich sterk voor de belangen van MKB ondernemers in de bouw.

De MKB-ondernemer die actief is in de bouwbranche is de spil in zijn bedrijf. Meestal werkt hij zelf mee en daardoor blijft er weinig tijd over om zich te verdiepen in allerlei onderwerpen die voor zijn bedrijf wel degelijk van belang zijn. MKB Bouw kan de ondernemer hierbij behulpzaam zijn. De vereniging beschikt over tal van te downloaden formulieren en modellen, waardoor uw bedrijf zich veel externe kosten kan besparen.

huizen in aanbouw

Aannemersfederatie Nederland

Aannemersfederatie NederlandDiverse brancheorganisaties van Hoofdaannemers en Gespecialiseerde Aannemers in Bouw en Infra, waaronder MKB Bouw, zijn sinds begin 2008 verenigd in Aannemersfederatie Nederland; Bouw en Infra. Gezamenlijk behartigen zij de belangen van mkb-aannemers in bouw en infra.

Op het speciale ledendeel van Aannemersfederatie Nederland vindt u informatie en dossiers die belangrijk zijn voor uw bedrijfsvoering. Uiteraard hebben MKB Bouw leden toegang tot het ledendeel. Te vinden zijn onder meer dossiers over: arbeidsomstandigheden, garantiefonds onwerkbare dagen, verzuimbeleid, detachering, debiteurenbeheer, Algemene Voorwaarden en aannemingsovereenkomsten. Tevens kunt u de CAO Bouwnijverheid downloaden.

Lidmaatschap

Veel informatie, ondersteuning en advies voor weinig geld!

Op verschillende manieren houden we u op de hoogte van ontwikkelingen die voor u als individuele bouwondernemer van     belang zijn. De hoogte van uw contributie is afhankelijk van uw omzet. Het contributiereglement kunt u opvragen bij het secretariaat.

Wie kan lid worden van MKB Bouw?
Het lidmaatschap van MKB Bouw staat open voor individuele MKB Bouwbedrijven en - regionaal of lokale - organisaties van MKB Bouw ondernemers. Aansluiting van lokale of regionale organisaties kan alleen plaatsvinden als deze organisaties beschikken over een eigen zelfstandig werkend secretariaat. Neem voor nadere informatie contact op met het secretariaat van Ondernemersorganisatie MKB Bouw.

Lid worden van MKB Bouw is heel eenvoudig

Download het aanvraagformulier.

Stuur het ingevulde formulier op naar:

Ondernemersorganisatie MKB Bouw
Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 – 54 49 04

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen u snel als lid te mogen begroeten!

Informatiebulletin

In de informatiebulletins worden elke maand actuele thema's uitgewerkt die voor u als MKB ondernemer van belang zijn. Met actuele onderwerpen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, fiscale zaken, loon en loonberekeningen, sociale verzekeringen, overheid en economie.

In recente edities kwamen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Maandelijks informatiebulletin voor MKB ondernemers

 • Aanmelding VCA*/VCA**- workshops
 • ZZP-er wordt werknemer indien niet op juiste wijze wordt gewerkt
 • Loonopgave OLP – Opgave van loon en premies
 • Voorbeeldberekeningen loonkosten 1 januari 2008
 • Commissie Arbeidsparticipatie gaat van start
 • Nieuwe wet verklaring arbeidsrelatie (VAR) zorgt voor meer rechtszekerheid
 • Veranderingen in de WGA
 • Stichting Garantiefonds Bouw & Infra
 • Depotstelsel vervangt g-rekening
 • Werkleerplicht voor jongeren tot 27 jaar
 • Deskundigenoordeel over re-integratie

Op de website van koepelorganisatie Aannemersfederatie Nederland vindt u het laatste nieuws uit de bouwwereld.

Op het ledendeel van de federatie kunt u de meeste recente edities van het informatiebulletin downloaden.
Als MKB Bouw lid heeft u zo toegang tot diverse dossiers en actuele informatie.

Helpdesk

  

Helpdesk voor arbeidszakenTelefonisch advies

U kunt bij ons terecht met vragen op het gebied van arbeidsgerelateerde zaken, onder andere met betrekking tot de CAO voor de Bouwnijverheid. U mag ervan uitgaan dat de medewerkers van ons kantoor over zodanige deskundigheid beschikken dat zij gangbare vragen direct, of in elk geval kort na uw telefonische oproep, kunnen beantwoorden.

Verdergaand onderzoek of het behandelen van een dossier vallen echter buiten het bestek van de beantwoording van korte telefonische vragen.

Het nummer van de eerstelijns advies is: 030 - 634 35 36

Dure kantoren op zichtlocaties; daar doen wij niet aan. Ondernemersorganisatie MKB Bouw investeert liever in goede dienstverlening.

 

Copyright © 2017. Alle rechten voorbehouden.